pondělí 19. března 2012

Výběr filmu na promítání 22. 3.

Začátek 18:00
Téma:


Jim Jarmusch
Nezávislost v duši, v životě, ve filmu. Oproštěný - čistý pohled.

Jan Trnka

Mrtvý muž (CSFD)

Bill Blake putuje k západním hranicím Ameriky někdy v druhé polovině 19. století. Cestuje vlakem napříč zemí za prací a když neuspěje, stává se po sérii nehod štvancem. Zbloudilý a ošklivě zraněný se setkává s velmi podivným, odevšad vyobcovaným indiánem, který se jmenuje Nikdo. Příběh, díky Nikomu, zavádí Billa Blakea do komických a nebezpečných situací. Zatažen do světa plného krutosti a zmatku, otevírá Bill oči. Jako by se ponořil do odlesku zrcadlové stěny a vynořil se v dosud neznámém světě, který existuje na druhé straně zrcadla. (oficiální text distributora)
zdroj: http://www.csfd.cz/film/4742-mrtvy-muz/

za použití Ctrl + c - Ctrl + v, vytvořil Jan Trnka


Ghost Dog - Cesta samuraje (CSFD)
Ghost Dog je postmoderní krimi film, který v sobě s přirozenou samozřejmostí mísí nepřeberný počet kulturních a pop-kulturních prvků. Hlavní hrdina je Afro-Američan žijící podle filozofie Japonských samurajů, který pracuje jako nájemný zabiják pro Italské gangstery. Jako zdroj inspirace je označován snímek francouzský snímek Le Samouraï z roku 1967.


Kafe a cigára (CSFD)
Zajímavá série příběhů lidí, kteří pijí kafe, kouří a debatují. Ve filmu se také objevuje nevšední skladba herců a muzikantů.


Žádné komentáře:

Okomentovat