pondělí 2. dubna 2012

Výběr filmu na promítání 5. 4.

Začátek 18:00
Téma:
80. léta v Hollywoodu

Prezidentem USA je filmová hvězda Ronald Reagan. Rozšiřují se nové technologie jako například VHS, počítačovévé efekty a sateltintí televize. Vznikají megafilmy které lámou rekordy v návštěvnosti i výdělkem. Coca-cola kupuje společnost Columbia Pictures. K moci se dostávají i menší filmová studia. Film v kinech je pro filmový průmysl jen součástí výdělku (hračky, figurky, televize, kazety, soundtracky, oblečení a další výstřely filmové kultury mezi konzumní lid).

Věc - John Carpenter (CSFD)

Na rozdíl od dnešních horrorů, kde filmaři straší diváka nečekaným vybafnutím bezruké uslintané zombie, samozřejmě když to nejméně čekáte, si můžete ve filmu Věc užít napínavou atmosféru, která vás pohltí. Film je povedenou směskou Horroru, sci-fi a psychotrileru.

Blue Velvet - David Lynch (CSFD)

Blue Velvet, v pořadí čtvrtý celovečerní film Davida Lynche, je detektivní příběh s tajemnou a intenzivní atmosférou inspirovaný filmem noir. Staví do kontrastu malebná předměstí s laťkovými ploty a růžovými keři, a temné kriminální podsvětí plné násilí a groteskna. Blue Velvet je tematicky a symbolicky velmi pozoruhodný film, který si díky konvenčnímu narativu užijí i ti, kteří s Davidem Lynchem ještě neměli tu čest.

Falešná hra s králíkem Rogerem - Robert Zemeckis (CSFD)

"Poklona Roberta Zemeckise (r. Forrest Gump) nejen klasickým animovaným filmům Warner Brothers ale hollywoodskému filmu čtyřicátých let vůbec."

Žádné komentáře:

Okomentovat